• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • Українською
  • English
  • Shqiptare
Українська кухня
Опубліковано 24 листопада 2021 року о 15:02

В Україні ми точно знаємо: шлях до серця гостя лежить через шлунок!

Українська кухня захоплююча, багата, різноманітна та сучасна. Це важлива частина культури та способу життя країни. Кожна пора року відзначається своїм оригінальним смаком. Одна і та сама страва відрізняється смаком, якщо її готувати відповідно до численних регіональних варіацій. Сила та краса української кулінарної культури – у використанні високоякісних продуктів та технологій виробництва харчових продуктів, які перевірені століттями. Різноманітна географія та багатонаціональність України допомогли створити дивовижні кулінарні традиції, якими ми можемо похвалитися та поділитися з рештою світу.

У глобальному рейтингу Yonderbound Україна увійшла до 20 найкращих країн світу за продуктами харчування.

Дізнайтеся більше про українську кухню — https://ukraine.ua/explore/ukrainian-cuisine/

 

Найпопулярніша страва в Україні – борщ ❤️ Це густа зупа з овочами та м’ясом.

Зазвичай борщ готують на основі буряка, що надає йому характерного червоного кольору. Але у нас є понад 100 різноманітних рецептів борщу залежно від регіону, традицій та особистих уподобань.

Культура приготування українського борщу внесена до Національного списку нематеріальної культурної спадщини України. Тому ця страва є обов’язковим атрибутом практично кожної сімейної трапези

Банош – традиційна гуцульська страва. Кукурудзяна каша, зварена з вершками або сметаною.

Зазвичай до нього подають шкварки зі свіжого сала, сиру бринзу або гриби. Але це смачно навіть як воно є 🥰

За давньою традицією, банош готують виключно чоловіки на відкритому вогнищі. Але, звичайно, у сучасному світі не обов’язково дотримуватися цього.

Вареники готуються з відвареного пісного тіста з різноманітними начинками — від вишень і картоплі до шкварок і м’яса.

Традиційно вареники виготовляються всією родиною, робимо великі запаси і заморожуємо. Просто зварити і насолоджуйтеся поживною їжею, коли забажаєте.

А гарячі вареники неймовірно смачні, коли замочити в холодній густій сметані 😍

Сало – візитна картка української кухні. Солоний жировий шар свинини, який особливо цінується з тонкою смужкою м’яса всередині.

Зазвичай його їдять як закуску з хлібом, солоними огірками або помідорами, цибулею, гірчицею і хроном або зі свіжим часником.

Ви, напевно, чули не один жарт про українців і сало? Ми самі любимо над цим посміятися, але безперервне поїдання сала — це швидше фольклорний образ, ніж історична реальність. Хоча це дійсно одне з наших улюблених 😋

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux